Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 2/2009

Σύναξη:

«ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Μελών και Φίλων»

Ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ, 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009, ΩΡΑ 18.00-19.00

Θέμα: Ελεύθερο

Στα Γραφεία του Συλλόγου Ολυμπίων

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

------------------------------

Συνεδρίαση:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ, 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009, ΩΡΑ 19.00-20.30

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

  1. Απολογισμός εκδήλωσης 18ης Ιανουαρίου 2009
  2. Κατανομή αρμοδιοτήτων για την υλοποίηση του προγράμματος δράσης έτους 2009
  3. Προετοιμασία επόμενης εκδήλωσης

Στα Γραφεία του Συλλόγου Ολυμπίων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΒΛΑΜΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΛΥΜΠΙΩΝ Κατά την εκδήλωση της 18ης Ιανουαρίου 2009 Στο Ξενοδοχείο Ledra Marriott

ΟΜΙΛΙΑ

κ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΒΛΑΜΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΛΥΜΠΙΩΝ

Κατά την εκδήλωση της 18ης Ιανουαρίου 2009

Στο Ξενοδοχείο Ledra Marriott

Κυρίες & Κύριοι,

Σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση που είναι και η ΠΡΩΤΗ για το έτος 2009.

Η χρονιά που πέρασε παρότι γενικώς ήταν δύσκολη, νομίζω, ήταν μια γόνιμη χρονιά για το Σύλλογό μας.

Το Δ.Σ., χωρίς περιττές κινήσεις, με τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε και με τη βοήθεια ωρισμένων παλαιμάχων προκατόχων του, καθώς και πολλών μελών και φίλων, κατάφερε να ξαναζωντανέψει τον ιστορικό Σύλλογο των Ολυμπίων.

Ασφαλώς θα θέλαμε να γίνουν περισσότερα, αλλά όταν ξεκινάς με χρεωστικό υπόλοιπο δεν είναι εύκολο να κάνεις κάτι παραπάνω. Παρά λοιπόν την οικονομική αδυναμία προχωρήσαμε με τόλμη και αισιοδοξία και μέσα από πολλές δυσκολίες καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τρεις επιτυχημένες εκδηλώσεις:

· Το Μάιο, την εκδήλωση Μνήμης στο Δάσκαλο Σίμωνα Καρά στη Φασκομηλιά,

· τον Μάιο επίσης, τον εορτασμό του Αγίου Θεράποντος προστάτη του Συλλόγου μας, στο Δήμο Ζωγράφου και

· τον Αύγουστο, τους Απολλώνιους Ολυμπιακούς Αγώνες Σκοποβολής στην Ανδρίτσαινα, οι οποίοι μέσα στις τόσες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού ήταν κάτι το ιδιαίτερο και δημιούργησαν μια ξεχωριστή αίσθηση.

Σημαντικός επίσης ήταν ο ρόλος του Συλλόγου μας σε μια σειρά από παρεμβάσεις σε υπηρεσίες και φορείς της Πολιτείας για θέματα περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής, καθώς και για την ανασυγκρότηση της Ολυμπίας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007 (Υπουργεία, Νομαρχία, Συνήγορο του Πολίτη κλπ).

Έτσι μετά από μια μικρή περίοδο ύφεσης ο Σύλλογος ξαναβρήκε το δρόμο του και πιστεύουμε όπως αποδεικνύεται και από τη σημερινή σας παρουσία το μέλλον θα είναι ακόμη καλύτερο.

Παρά το γεγονός ότι οικονομικά συνεχίζουμε να είμαστε αδύναμοι, έχουμε καταστρώσει ένα πλήρες πρόγραμμα δράσης, για το 2009, το οποίο, με τη δική σας συμβολή, θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε. Σ’ αυτό το πρόγραμμα εξυπακούεται ότι θα μπορούν να γίνουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με τις συνθήκες και τις οικονομικές δυνατότητες που θα υπάρχουν. Ότι δεν θα μπορέσει να γίνει μέσα στο 2009 θα προετοιμάζεται κανονικά και θα μεταφερθεί για το 2010.

Το πρόγραμμα λοιπόν αυτό έχει ως εξής:

Πρώτον: Στόχος μας είναι και φέτος να πραγματοποιήσουμε τις εκδηλώσεις που έγιναν πέρυσι.

Δεύτερον:

· Όπως είδατε, ήδη, εκδόσαμε ένα Ημερολόγιο- ατζέντα το οποίο όσοι δεν

αγοράσατε θα παρακαλέσουμε να το πάρετε για να ενισχύσετε τα οικονομικά του Συλλόγου.

· Επίσης σκεπτόμαστε να ανεβάσουμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας δύο θεατρικές παραστάσεις (η μία θα είναι αρχαία τραγωδία-« οι Πέρσες »- και η άλλη ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα «το περιβάλλον».

· Μία καλλιτεχνική εκδήλωση νεολαίας με τίτλο «Καλλιτεχνικό Πανόραμα Νεολαίας» που θα την σχεδιάσουν τα ίδια τα παιδιά.

· Την έκδοση ενός «Λευκώματος» που θα περιέχει τη βιογραφία πνευματικών ανθρώπων της Ολυμπίας και το συγγραφικό τους έργο (εκδοθέντα βιβλία κλπ). Αυτό θα συμβάλλει στο να δημιουργήσουμε Βιβλιοθήκη στο Σύλλογο.

Ήδη ο αγαπητός συμπατριώτης μας κ. Λευτέρης Γερόσταθος, από τα Πετράλωνα, προσφέρει για το σκοπό αυτό ολόκληρη την ποιητική του συλλογή. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς και του ευχόμαστε κάθε καλό..

· Την Έκδοση καλαίσθητου Τουριστικού Οδηγού Ολυμπίας με όλα τα μνημεία και αξιοθέατα της πρώην Επαρχίας Ολυμπίας, αναλυτικά κατά Δήμο, έργο το οποίο λείπει και είναι σημαντικότατο για την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχή μας.

Επίσης πολύ σημαντικά και πρωτοποριακά για έναν Σύλλογο θεωρούμε τις επόμενες δύο δραστηριότητες:

Πρώτη:

· Δημιουργούμε εθελοντική «Ομάδα Γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων» με σκοπό να κατέβει στην πυρόπληκτη και σεισμόπληκτη περιοχή μας και να προσφέρει δωρεάν «Διαλέξεις προληπτικής ιατρικής». Οι διαλέξεις αυτές θα γίνουν σε Σχολεία για τους μαθητές και τους γονείς, μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των Σχολείων και τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Αν είναι εφικτό θα γίνουν και άλλες για την ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων πολιτών.

Όμως, εκτός της άμεσης επαφής με τους κατοίκους την οποία θεωρούμε πολύ σημαντική και θα έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στην κοινωνία, έχουμε τη δυνατότητα και μέσω του τύπου και της ιστοσελίδας μας να δημοσιεύουμε θέματα πρόληψης υγείας και άλλα, αλλά αυτό δεν έχει την ίδια βαρύτητα με την άμεση επαφή και δεν θέλουμε να ατυχήσει το πρώτο χάριν του δεύτερου.

Ήδη έχουν αποδεχθεί και είναι πρόθυμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι παρακάτω γιατροί και είμαστε βέβαιοι ότι τώρα που γίνεται γνωστό ο αριθμός των γιατρών που θα θέλουν να συμμετάσχουν θα αυξηθεί κατά πολύ.

Την ομάδα αποτελούν οι:

  1. Κάπος Παναγιώτης, οδοντίατρος μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Αθήνα
  2. Φωτόπουλος Ηλίας, ΩΡΛ μέλος του Δ Σ του Συλλόγου, Αθήνα
  3. Αθανασόπουλος Λευτέρης, Παθολόγος, μέλος του Συλλόγου, Αθήνα
  4. Σάσσαλος Νικόλαος, μαιευτήρ, γυναικολόγος, μέλος του Συλλόγου, Αθήνα
  5. Δημόπουλος Νικόλαος, Ορθοπεδικός μέλος του Συλλόγου, Πύργος
  6. Ζολώτας Διονύσιος, Ουρολόγος, φίλος του Συλλόγου, Αμαλιάδα
  7. Γαρταγάνης Σωτήριος, Καθηγητής Οφθαλμίατρος, Πάτρα

Δεύτερη:

«Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Μελών & Φίλων»

Σήμερα υπάρχει δυσκολία επικοινωνίας των ανθρώπων μεταξύ τους. Όλο και περισσότερο απομονώνονται στον εαυτό τους, δεν εμπιστεύονται πολλές φορές τη συλλογική προσπάθεια και ότι θετικό έχουν να παράξουν το επιδιώκουν σε ατομικό επίπεδο. Έτσι καλλιεργείται ένα στείρο εγωιστικό πνεύμα που δεν προάγει την κοινωνία. Είναι βέβαιο πως ότι παράγεται από την ελεύθερη έκφραση ιδεών και απόψεων μέσα σε μια ομάδα ενός ανεπτυγμένου κοινωνικού συνόλου, όπως είναι οι πολιτιστικοί σύλλογοι, είναι ποιοτικά καλύτερο από το πρώτο, γιατί είναι επεξεργασμένο και εμπλουτισμένο με περισσότερες ιδέες και απόψεις.

Οι τοπικοί σύλλογοι είναι αδιαμφισβήτητο ότι συμβάλλουν τα μέγιστα στη διατήρηση των δεσμών των μελών μεταξύ τους καθώς και στη σύνδεση με την ιδιαίτερη πατρίδα. Δεν θα μπορέσουν όμως να συνεχίσουν να παίζουν κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στη συντήρηση των πολιτισμικών μας παραδόσεων και στη διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνικής ζωής αν δεν αναπτύξουν μηχανισμούς ιδεών και δεν αναβαθμίζουν συνεχώς την ποιότητα των εκδηλώσεών τους.

Η εκπλήρωση των σκοπών και των στόχων ενός συλλόγου δεν μπορεί να επιτελείται αποτελεσματικά αν δεν υπάρχει διαρκής λειτουργία και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Ο δικός μας Σύλλογος, με τη μεγάλη ιστορική διαδρομή και προσφορά, για να μπορέσει να έχει λόγο ύπαρξης και να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, για να διατηρήσει την πνευματικότητά του και να προσφέρει ουσιαστικό κοινωνικό έργο, χρειάζεται να εξασφαλίζει αυτή την επικοινωνία των μελών και φίλων του.

Αυτό μας οδήγησε να σκεφθούμε και να βρούμε τρόπους επικοινωνίας και νομίζουμε ότι ο καλύτερος είναι να δημιουργήσουμε την «Ολύμπια Ακαδημία Μελών και Φίλων».

Ένας ακόμη λόγος είναι ότι εκ της φύσεώς του ο Σύλλογος, αφού εκφράζει μια ολόκληρη περιοχή, την τέως Επαρχία Ολυμπίας και μάλιστα με την παλαιότερη διοικητική διαίρεση των Νομών, η επικοινωνία και η γνωριμία μεταξύ των μελών μέσα από τις λιγοστές εκδηλώσεις εκ των πραγμάτων δεν είναι επαρκής.

«Ολύμπια Ακαδημία Μελών και Φίλων» θα ονομάζεται το σύνολο των μελών και φίλων που θα απαρτίζουν όλες εκείνες τις άτυπες συναντήσεις, έξω από τις καταστατικά και εθιμοτυπικά προβλεπόμενες και θα έχουν ακαδημαϊκό και φιλικό χαρακτήρα. Τις συναντήσεις αυτές θα μπορούν να καθορίζουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, σε χώρους που εκείνοι θα επιλέγουν και με θέματα συζητήσεων που επίσης εκείνοι θα επιλέγουν και θα καθορίζουν. Όλα αυτά όμως μέσα στο πλαίσιο λειτουργίας του Συλλόγου, του Καταστατικού και την ευθύνη του Δ.Σ.

Απόρροια των συναντήσεων αυτών εκτός της γνωριμίας μεταξύ μας θα είναι όπως αντιλαμβάνεσθε η ανακάλυψη και η ανάσυρση στην επιφάνεια ανεξερεύνητων πνευματικών και πολιτισμικών στοιχείων που κρύβει στα σπλάχνα της η περιοχή μας και οι άνθρωποί της. Θα μπορέσουμε επίσης αυτή τη συλλογή και ολόκληρο τον υπάρχοντα πνευματικό και ιστορικό μας πλούτο να τον αναδείξουμε μέσα από διαλέξεις, εκδόσεις, παρουσιάσεις κλπ.

Είναι αρκετά φιλόδοξος αυτός ο στόχος, νομίζουμε όμως ότι είναι εφικτός κι αν εσείς τον υοθετήσετε και τον υποστηρίξετε θα επιτύχει.

Για να λάβει αυτό και πρακτικό χαρακτήρα και να μην είναι αόριστο και αιωρούμενο προτείνουμε η σύγκληση της Ολύμπιας Ακαδημίας Μελών και Φίλων να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα, πάντα εθελοντικά, δηλαδή την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα μία ώρα πριν την έναρξη του Δ.Σ, από τις 6-7 μμ. Επίσης αν θέλουν οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να παραμείνουν και να παρακολουθήσουν το Δ.Σ.

Ασφαλώς συναντήσεις θα μπορούν να γίνονται οποτεδήποτε και οπουδήποτε εφόσον τα μέλη το αποφασίσουν, όπως π.χ. σ’ έναν άλλο χώρο, όπως καλή ώρα σαν κι αυτόν. Θα μπορούν να οργανώνουν επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία, περιπάτους και εκδρομές αναψυχής κοκ.

Προτάσεις της Ολύμπιας Ακαδημίας ασφαλώς θα δύνανται να έρχονται προς συζήτηση στο Δ.Σ. κι έτσι θα λάβει σάρκα και οστά αυτό που στην περσινή Γ.Σ. είπαμε ότι θα είμαστε ανοικτοί σε κάθε νέα επικοδομητική πρόταση όλων των μελών και φίλων του Συλλόγου.

Τελειώνοντας, σας ενημερώνουμε ότι η επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας κα Βιβή Δερεχάνη-Σταυροπούλου συγγράφει βιβλίο με την ιστορία του Συλλόγου Ολυμπίων, το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα παρουσιάσουμε σε ειδική εκδήλωση

Επίσης, η ετήσια απολογιστική Γ.Σ. του Συλλόγου μας που είναι να γίνει το Μάρτιο σκεφτόμαστε να συνδιαστεί με συνεστίαση. Αν για κάποιους λόγους δεν είναι εφικτό να γίνει τότε, ίσως, κάνοντας μια μικρή παρέκκλιση του χρόνου, να την πραγματοποιήσουμε το Μάιο, την ημέρα του Αγίου Θεράποντος μετά την εκκλησία. Γι’ αυτό θα ενημερωθείτε με επιστολή και μέσω της ιστοσελίδας μας, την οποία πρόσφατα δημιουργήσαμε και μπορείτε να επισκέπτεσθε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Θέλω να ευχηθώ, προσωπικά και εκ μέρους του Δ.Σ, σε όλες και όλους σας χρόνια πολλά, με υγεία και στη νέα χρονιά να ικανοποιηθούν όλες οι προσδοκίες σας.

Χρόνια πολλά και καλά, επίσης, σε όσους σήμερα γιορτάζουν και σε όσους γιόρταζαν χθες.

Ακόμη να ευχηθούμε να υπάρχει αγάπη και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΩΝ

(Διεύθυνση: Ιεροσολύμων 9, Ταχ. Κωδ. 112 52, Αθήνα).

Ο «Σύλλογος Ολυμπίων» είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Έμβλημά του είναι ο περικαλλής ναός του Επικουρίου Απόλλωνος.

Ιδρύθηκε το 1887 και είναι ο μακροβιότερος και με συνεχή δράση Σύλλογος της Ελλάδος.

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών εμφανίζεται από το έτος 1914. Δυστυχώς έχουν χαθεί τα στοιχεία των πρώτων χρόνων της ιδρύσεως και λειτουργίας του. Τροποποιήσεις του Καταστατικού του έγιναν τα έτη 1934, 1961 και 1972.

Το έτος 1988, βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, για την υπεραιωνόβια και σημαντικότατη προσφορά του στην πατρίδα.

Μέλη του (τακτικά και αντεπιστέλλοντα) δύνανται να είναι όλοι όσοι έχουν γεννηθεί ή κατάγονται (και σύζυγοι αυτών) από την τέως Επαρχία Ολυμπίας, ήτοι από τους σημερινούς Δήμους: Ανδρίτσαινας, Αλιφείρας, Σκιλλούντος, Βώλακος, Ζαχάρως, Φιγαλείας (Ν. Ηλείας) και Είρας (Ν. Μεσσηνίας).

Σκοπός του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών, η σύνδεση με τη γενέτειρα πατρίδα η ανάδειξη των πολιτιστικών, πνευματικών, ιστορικών, περιβαλλοντικών και λοιπών πλεονεκτημάτων της Ολυμπίας και η συμβολή στην εν γένει ανάπτυξή της.

Σημαντικότερα έργα του Συλλόγου είναι: Η αναγνώριση του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου ως Πρωτοφιλικού, η 4τομη έκδοση των Ολυμπιακών Χρονικών, οι υποτροφίες και τα χρηματικά βραβεία σε αριστεύσαντες μαθητές και φοιτητές, η αναβίωση των Απολλώνιων Ολυμπιακών Αγώνων και το Σκοπευτήριο στην Ανδρίτσαινα, η συμβολή στην ανάδειξη ιστορικών μνημείων και λαογραφικών στοιχείων, η κατασκευή και συμβολή σε πολλά έργα σ’ ολόκληρη την Επαρχία και δεκάδες πολιτισμικές δραστηριότητες και άλλες πρωτοβουλίες.

Σήμερα, που κάθε χωριό εκφράζεται με ποικίλες και σημαντικές δραστηριότητες μέσα από το δικό του Σύλλογο, μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι η λειτουργία και δράση του Συλλόγου Ολυμπίων, με τη μακρόχρονη πορεία του, είναι αναγκαία για να εκφράζει την πνευματικότητα και το «Ολυμπιακό Ιδεώδες».

Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά

Κωνσταντίνος Χρ. Βλάμης

Πρόεδρος Δ. Σ.

(τηλ. επικ. 210-9620079 & κιν. 6945822348 )

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1887

Ιεροσολύμων 9, Τ.Κ. 11252, Αθήνα

Τηλ.: 6945822348 – 210 9620079 Αθήνα, 14 /12 / 2008

Επιστ. Αριθμ. 18

Προς: ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί Συμπατριώτες & Συμπατριώτισσες

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας το έτος που αφήνουμε πίσω μας, παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, κατάφερε να πραγματοποιήσει με επιτυχία σημαντικές και επιτυχημένες εκδηλώσεις όπως η εκδήλωση μνήμης στο Σίμωνα Καρά, ο εορτασμός του Αγίου Θεράποντος και οι Απολλώνιοι σκοπευτικοί αγώνες.

Σημαντικός επίσης ήταν ο ρόλος του σε μια σειρά από παρεμβάσεις σε θεσμούς και φορείς της Πολιτείας για θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής καθώς και για την ανασυγκρότηση της Ολυμπίας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007 (Υπουργεία, Νομαρχία, Συνήγορο του Πολίτη κλπ).

Το έργο όμως αυτό που ξεκινήσαμε είμαστε αποφασισμένοι να το συνεχίσουμε και να το επεκτείνουμε με νέες πολύπλευρες δραστηριότητες ώστε το νέο έτος 2009 να αποτελέσει έναν καινούργιο σταθμό στην πολύχρονη ιστορία του Συλλόγου. Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε ν’ αγγίξουμε και τομείς που μέχρι σήμερα ο ιστορικός μας Σύλλογος δεν είχε ασχοληθεί, όπως π.χ. ο τομέας της υγείας και να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους συμπατριώτες μας και στους μικρούς μαθητές εκπαίδευση σε θέματα «πρόληψης υγείας». Επίσης σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και διάφορα άλλα νέα πράγματα που απαιτεί η σύγχρονη κοινωνία μας.

Για τη χρονιά που έρχεται έχουμε αποφασίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που καταστρώσαμε και ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε.

Οι ιδέες σας, όπως εξ’ αρχής δηλώσαμε, μας είναι πάντοτε χρήσιμες και είμαστε στη διάθεσή σας να τις ακούσουμε και να συμπληρώσουν το πρόγραμμά μας.

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι το πλήρες πρόγραμμα θα σας κοινοποιηθεί σύντομα.

Η ετήσια τακτική Γ.Σ θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαρτίου 2009, σε ημερομηνία που θα σας γνωρίσουμε και ενδεχομένως να συνδιασθεί με κάποια συνεστίαση.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος συγκαταλέγεται η πρώτη μας μεγάλη εκδήλωση της 18ης Ιανουαρίου 2008, (ημέρα Κυριακή & ώρα 10.30 π.μ. στο Ξενοδ. Λήδρα Μάρριοττ, Λεωφ. Συγγρού 135 Αθήνα) αφιερωμένη στη Μουσική που έχει τον τίτλο «Η Ελληνική Μουσική. Το τέλος μιας εποχής και η αρχή της άλλης», όπου θα προβληθεί το Ντοκιμαντέρ «Ο ΠΑΠΥΡΟΣ ΤΗΣ ΟΞΥΡΥΓΧΟΥ». Το έργο είναι μία έρευνα που παρουσιάζει η συνθέτις- μουσικολόγος Κα. Σωτηρία Αδάμ, σε σκηνοθεσία Κας Στέλλας Αρκέντη. Πριν την έναρξη της προβολής θα γίνει σύντομος χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου και θα κοπεί η Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Σας καλούμε λοιπόν όλες και όλους να παρευρεθείτε με την αξιότιμη οικογένειά σας και τους φίλους σας στην εκδήλωσή μας αυτή, υποσχόμενοι ότι μέσα σ’ ένα ευχάριστο περιβάλλον θα απολαύσετε ένα υπέροχο πρωινό διαφορετικό από εκείνα της καθημερινότητας. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να ανταμώσουμε, να γνωριστούμε καλύτερα και ν’ ανταλλάξουμε απόψεις και ευχές.

Για τη διευκόλυνση του προγραμματισμού και την καλύτερη δική σας εξυπηρέτηση, παρακαλούμε όπως δηλώσετε τη συμμετοχή σας και τον αριθμό των ατόμων της παρέας σας μέχρι την 12η Ιανουαρίου 2009 στα τηλ.κιν. 6945822348 & 210-9620079 κ. Κων/νος Βλάμης, κιν 6977415801 κ. Αδάμ Αδαμόπουλος, κιν. 6347957572 κ. Παναγ. Κάπος.

Σας περιμένουμε και

Σας ευχόμαστε Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α & Κ Α Λ Η Χ Ρ Ο Ν Ι Α.-

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Κων/νος Χρ. Βλάμης Αδάμ Αδαμόπουλος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Σύλλογός μας καλεί τα Μέλη και τους Φίλους του να παρευρεθούν στην εκδήλωση: « Η Ελληνική Μουσική. Tο τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας άλλης» όπου θα γίνει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης ΠΙΤΑΣ και η προβολή του ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ « Ο ΠΑΠΥΡΟΣ ΤΗΣ ΟΞΥΡΥΓΧΟΥ » (Έρευνα-Παρουσίαση: Σωτηρία Αδάμ, Συνθέτις, μουσικολόγος. Σκηνοθεσία: Στέλλα Αρκέντη).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009, ώρα 10.30 π.μ, στο Ξενοδοχείο LEDRA MARRIOTT (Λεωφ. Συγγρού 115, Αθήνα, τηλ.930 0000).

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ 6945822348 – 210 9620079 κ. Κων/νος Βλάμης,

τηλ. 6977415801 κ. Αδάμ Αδαμόπουλος, τηλ. 6347957572 κ. Παν. Κάπος,

το αργότερο μέχρι 12 Ιανουαρίου 2009.

Χ ρ ό ν ι α Π ο λ λ ά - Κ α λ έ ς Γ ι ο ρ τ έ ς

ΤΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ