Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΙΔΟΝΑΣ «ΣΑΡΕΝΑ» και
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΩΝ
ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΜΠΑΝΑ

Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας «ΣΑΡΕΝΑ» και ο ιστορικός Σύλλογος Ολυμπίων, δείχνοντας το δρόμο της συνεργασίας και της αλληλεγγύης που πρέπει να έχουν οι Σύλλογοι μεταξύ τους, το Σάββατο το βράδυ της 18ης Ιουνίου 2011, στην πλατεία της Καλίδονας, σε μια ωραία εκδήλωση, τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, την οποία αφιέρωσαν στον αείμνηστο Πατέρα, Εκπαιδευτικό και Εκδότη Ιωάννη Καμπανά.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλίες, απαγγελίες ποιημάτων και συνδυάστηκε με έκθεση βιβλίων των εκδόσεων Ιωάννη Καμπανά, του οποίου γενέτειρα είναι η Καλίδονα.
Για την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα καθώς και για τη ζωή, το έργο και την προσφορά του Ιωάννη Καμπανά στα ελληνικά γράμματα μίλησαν η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας κ. Τριανταφυλλιά Νιάρχου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπίων κ. Κων/νος Βλάμης και ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Σπυρίδων Βλάμης. Παρέμβαση έκανε ο διατελέσας Δάσκαλος στο χωριό κ Αγησίλαος Γεωργούλιας. Ποιήματα για τον πατέρα απήγγειλαν ο μικρός Χρήστος Αντων. Χριστόπουλος και η μαθήτρια Θεοφανεία Κλωνάρη.
Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των δύο προέδρων ( βιβλία από τις εκδόσεις των Συλλόγων) προσφέρθηκε δωρεάν πλούσιο δείπνο με παραδοσιακά φαγητά που παρασκεύασαν με μεράκι οι γυναίκες του Συλλόγου της Καλίδονας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Καλίδονα έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου ένα πολύ όμορφο και πλούσιο σε περιεχόμενο Λαογραφικό Μουσείο που λειτουργεί στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, το οποίο επισκέφθηκαν και θαύμασαν πολλοί από τους καλεσμένους πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: